Zöldítsd városod és tekerj a Levegő Munkacsoporttal

Az Európai Mobilitási Hét zárónapján éghajlatvédelmi totóval, ökológiai lábnyom teszttel, textiltáska festéssel és ügyességi játékokkal várja a Levegő Munkacsoport a környezetvédelem iránt érdeklődőket. A rendezvényen a ZÖLD LEVÉL programról is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők, egy kérdőív kitöltéséért cserébe növényeket ajándékozunk a hozzánk látogatóknak.

A Levegő Munkacsoport sátrát szombaton, szeptember 22-én az Andrássy út 44. előtt találják meg a Liszt Ferenc tér és a Nagymező utca között délelőtt 10 órától 18 óráig.
Dálután 16 órától, az autómentes napon, a Critical Mass biciklis csillagtúra néven felvonulást szervez. A Városligetben a Petőfi Csarnok mellett, a célban immár hagyományként friss vízzel várja a város minden részéből érkező kerekezőket a Levegő Munkacsoport. A frissítő tiszta vizet a civil szervezetnek a Fővárosi Vízművek Rt biztosítja. A felvonulás többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással halad a XI. kerületi Pázmány sétánytól (a Petőfi híd budai hídfője), ahol 16 órakor találkoznak a város több pontjáról érkező kerékpárosok. Innen az autók elől lezárt útvonalon, a budai rakparton, a Lánchídon át a Városligetig tekerhetnek a résztvevők.

Hírfigyelő