Konferencia az erőforrás-hatékonyságról

Az Európai Bizottság által rendezett 2011. évi Zöld Hét során Brüsszelen kívül is számos eseményt tartanak az Európai Unió országainak különböző városaiban, köztük Budapesten. Az idei Zöld Hét fókuszában a „Erőforrás Hatékonyság - Használjunk kevesebbet és éljünk jobban!” témája áll. A Zöld Héten hagyományosan, így a budapesti rendezvényen is, különböző ágazatok szakértői, kormányzati és civil szervezetek, illetve az üzleti és tudományos élet képviselői cserélik ki tapasztalataikat és véleményüket.
Budapesten Az erőforrás-hatékonyságtól az erőforrás-használat korlátozásáig - innovatív eszközök egy fenntartható Európáért címmel a CEEWEB rendez konferenciát, amelyen az idei témához kapcsolódva jeles előadók tárják fel három szekcióban a természeti erőforrások felhasználásának szabályozási vonatkozásait, a megvalósítás során felmerülő kihívásokat és lehetőségeket, illetve az erőforrás-használat korlátozásának szükségességét és alternatív megoldásait. A konferencián Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke is előadást tart. Az esemény panelbeszélgetéssel zárul.
A konferenciára 2011. május 17-én reggel 10 órai kezdettel kerül sor az Európa Pontban (Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.).

Hírfigyelő