Elhunyt Simonyi Endre

Dr. Simonyi Endre, a Levegő Munkacsoport Szakértői Testületének tagja életének 82. évében, 2018. augusztus 27-én elhunyt.

Simonyi Endre 1992 óta támogatta szakmai munkájával a Levegő Munkacsoport tevékenységét. Vegyész és villamosmérnöki diplomáját és a doktori fokozatot a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Kutatási eredményeiről öt szakkönyv és több mint ezer cikk jelent meg, amik megtalálhatóak a http://www.europeanscience.net honlapon.  Saját maga által kidolgozott tantárgyakat oktatott a Budapesti Műszaki, az Óbudai és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Szakértői szakterületei az informatika minden ága és a környezetvédelem kémiai szennyezőkkel kapcsolatos része voltak. Mintegy 4000 ügyben adott szakértői véleményt, elsősorban nyomozati szerveknek. Megalakulása óta vezette a Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamarában a szakterületével kapcsolatos szakosztályt, valamint elnöke volt az “Ezredesek Klubja – a legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakértők” szervezetnek.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság honlapján olvasható életrajza: http://itf2.njszt.hu/szemely/simonyi-endre és Képes Gábor nekrológja: http://ajovomultja.hu/news/bucsu-szamitogepepitotol

Emlékét megőrizzük.

Hírfigyelő