Tüntetés egy másfajta egyensúlyért

A mai napon sajtótájékoztatót tartott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amelyen ismertette, miért hívja tüntetni tagjait és szimpatizánsait.

Az eseményen Lukács András, a megmozdulás szervezésében részt vevő Levegő Munkacsoport elnöke elmondta: „Van alternatíva a kormány mostani intézkedéseivel szemben – az ökoszociális államháztartási reform, amely a skandináv országokban már részben megvalósult és más országokban, például Németországban is elkezdődött. Ennek fő eleme, hogy a súlyosan környezetterhelő tevékenységekre vetnek ki több adót és ezt a bérterhek csökkentésére fordítják. Magyarországon sem a munkabért sújtó terheket, az alapvető megélhetési költségeket kell növelni. Nem az oktatástól, a kultúrától, az egészségügytől, a kutatás-fejlesztéstől kell forrásokat elvonni. Nem szabad a fűnyíró elvű létszámcsökkentésekkel a hatóságok ellenőrzési, jogérvényesítési tevékenységeit megszüntetni, alapjaiban veszélyeztetve a lakosság biztonságát.”

Ha reform, akkor legyen ökoszociális!

A tüntetésre 2006. szeptember 16-án szombaton 10 órakor kerül sor Budapesten, az V. kerületi József nádor téren, ahonnan a résztvevők tovább vonulnak a Kossuth térre.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének tájékoztatója

A Levegő Munkacsoport javaslatai

Hírfigyelő