Vegyen részt internetes vegyianyag kampányunkban

A Levegő Munkacsoport, a Greenpeace Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország elküldte ajánlásait és nyilatkozat kérelmét a 2004. évi Európai Parlamenti választások képviselőjelöltjeinek, hogy tegyenek kötelezettségvállalási nyilatkozatot a biztonságosabb vegyi anyagokat illetően!

Az európai polgárok most az Interneten keresztül kifaggathatják az Európai Képviselőjelölteket arról, hogy milyen álláspontot foglalnak el az EU új vegyianyag-politikai javaslatával, a REACH-csel kapcsolatban. A www.chemicalreaction.org weblapon az Unió állampolgárai bekapcsolódhatnak abba az online kampányba, amelyet az Európai Környezetvédelmi Iroda (European Environmental Bureau), a Friends of the Earth Europe és a Greenpeace közösen indított, és amely már magyarul is elérhető.
Arra szólítjuk fel az Európai Parlamenti Képviselőjelölteket, hogy írjanak alá egy "Biztonságosabb Vegyi Anyagokat" Kötelezettségvállalási Nyilatkozatot. A kérdésekre adott válaszok alapján az dönthetünk arról, hogyan szavazzunk a június 13-án megtartandó választásokon.
Kérem, támogassa internetes kampányunkat!
Simon Gergely

További információ

Hírfigyelő